ANNELERE AİT 8 İŞLETMENİN ARDINDAKİ ÇOK GÖREVLİ SÜPER KADINLARLA TANIŞIN


Çalışan bir anne olmak iş ve özel hayatınızda birçok sorumluk ve endişe ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Özellikle kendi işini sıfırdan kurup geliştirmeye çalışan girişimci anneler bu sorumlulukların arasında sıkışabilir. Kendi planlayacağınız çalışma disiplini ve çalışma saatleri ile e ticaret alanında kariyeriniz arttık çok kolay. Piernet olarak girişimci annelerin yanındayız. Birçok sektöre yayılan deneyimimiz sayesinde müşterilerimizin planlamadıkları e-ticaret ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz. Gerek online satışlar gerekse pazarlama anlamında veriminizi shopify kurulum hizmetlerimizle arttırıyoruz. Piernet partnerliğinde bir Shopify hizmeti alarak siz de internet kaynaklarınızı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Shopify Dropshipping ihtiyaçları için de bizi tercih edebilirsiniz.

Kurgusal süper kahramanlar, çoklu görev konusunda piyasayı köşeye sıkıştırdı. Gündüzleri bir gazete fotoğrafçısı, geceleri uçan güçlü bir adama dönüşür. Milyoner bir çapkın, suçla savaşan bir yarasa olarak ek iş yapar.

Bugün gerçek dünyada, çoklu görev tanımı kötü bir üne sahip. Sağlıklı yaşam için kriptonit olarak görülür. Ama çalışan anneler için bir yaşam tarzıdır.

The Founding Moms'ın arkasındaki beyin ve seri girişimci Jill Saltzman, ebeveyn olmanın bir işletmeyi yönetmenin ön koşulu olduğunu söylüyor. "İşletme sahipleri muhtemelen size bir zamanlar ne yaptıkları hakkında hiçbir fikirleri olmadığını söyleyecektir. Benzer şekilde, ebeveynler bir çocuğu büyütürken, başlarına geleceklerden de haberleri yok.” Çalışan annelerin destekleyici bir topluluk bulmasına yardımcı olmak için işine başladı.

Kadınlara ve çalışan annelere yönelik toplumsal talep, COVID-19 salgını sırasında daha belirgin hale geldi ve birçoğunu iş gücünün dışına itti. Bu zorluklar karşısında girişimciliğe olan ilgi arttıkça, kadınlara ait işletmeler her yerde ortaya çıktı.

Bir evi yönetirken kendi işinizi yürütmek kolay değildir, ancak çalışan annelere daha fazla esneklik sunabilir. Annelerin sahip olduğu işletmeler, kadınların çocuk yetiştirmek ve para kazanmak arasında sağlıklı bir denge kurması için özgürlük yaratıyor.

Anneye Ait 8 Başarılı İşletme

Her yerdeki ebeveynler gerçek süper kahramanlardır ve aynı anda hem küçük işletmeleri hem de küçük insanları beslerler. Her ikisi de 7/24 işlerdir. Başlattıkları işletmeler ve diğer anne girişimcilere tavsiyeleri hakkında ilham veren sekiz kadınla konuştuk.

Bunlar onların hikayeleri.

1. Oh Happy Day

Jordan Ferney / Blog yazarı, tasarımcı, parti planlayıcısı, Oh Happy Day Shop'un kurucusu, anne

Jordan, üç çocuk annesinden işletme sahibine ve influencer’a  kadar birçok şapka takıyor. 

Partilere, renklere ve güzel şeylere bir övgü niteliğindeki Jordan'ın blogu, 16 yıllık çalışmasını orijinal içerik oluşturmaya ve sürekli olarak işletmeye yatırım yapmaya borçlu. Ürdün, sekiz yıl önce Oh Happy Day'i parti malzemeleri ve hediyelik eşyalar satan bir çevrimiçi mağazayı da içerecek şekilde genişletti.

Oh Happy Day blogunda, Anneler Günü bayrağı ve bez çantası gibi parti malzemeleri için kendin yap projeleri bulunuyor.

Çalışan bir anne için sıradan bir gün

“Sabahları ailemle geçiriyorum ve çocuklarımı okula bırakıyorum. Sabahlar genellikle çok sayıda toplantı anlamına gelir. Yazı işleri ekibiyle içerikle ilgili toplantılar yapıyorum, reklam ekibiyle ortaklıklar hakkında ve mağaza ekibiyle mağazayla ilgili sorunlar hakkında görüşüyorum. Fotoğraf çekimleri için beyin fırtınasına yardım ediyorum veya reklam ortaklıklarına imza atıyorum. Asıl işim, parti dükkanı için yeni ürünler üzerinde çalışmak gibi büyük resme odaklanmaktı."

Jordan'ın favori iş kaynakları

"En sevdiğim kaynaklar Doughbies (her zaman kurabiye sipariş ediyoruz), Lugg (eşyaları taşımak için Uber gibi), Uline ve PsPrint."

2. The Break

Patricia Bright /  YouTube içerik oluşturucusu, stil ve kişisel gelişim uzmanı, The Break'in kurucusu, anne

Patricia, YouTube yıldızlığını diğer annelere ve kadın işletme sahiplerine hizmet ve kaynaklar sunan kendi işletmesi The Break'e aktardı. kozmetik ipuçları

Patricia, ilk işi Y-HAIR'ı yaratmak için popüler bir güzellik uzmanı olarak edindiği deneyimden yararlandı. Patricia, "İlk çocuğuma hamile olduğumu öğrenmeden sadece birkaç ay önce ilk işime başladım" diyor. "Daha önce yaptığınızın en iyisini yapmanız için size ilham vermesi için kendi çocuğunuza bakmak gibisi yoktur."

Patricia o zamandan beri iki başarılı YouTube kanalı büyüttü ve odağını diğer kadınların başarı bulmasına yardımcı olmaya odakladı. Markası The Break, finansal beceriler ve kişisel gelişim için bir öğrenme platformudur. Hala güzellik alanında bir güç, iki milyondan fazla kanal abonesi ve markalarla çeşitli ortaklıkları var.

Patricia, iş odaklı YouTube kanalında para kazanmaktan kişisel gelişime kadar her konuda tavsiyeler paylaşıyor.

Bir güzellik uzmanı olarak Patricia, COSMETIPS X Patricia Bright güzellik düzenlemesi de dahil olmak üzere bir dizi marka ortaklığına adını veriyor.

Çalışan bir kadının diğer annelere tavsiyesi

“Zaman en değerli metadır. Bir denge bulun, gerektiğinde bazı şeylerden fedakarlık yapın, ileriyi planlayın ve kesintiniz olduğunda elinizden gelenin en iyisini yapın. Büyük destek şarttır: bunu tek başınıza yapamazsınız, bu yüzden yardım istemekten korkmayın!”

Patricia'nın favori kaynağı

"Youtube'u seviyorum. En sevdiğim kanallarından biri kadın girişimci, yazar ve hayırsever Marie Forleo'ya ait. Hayatı dolu dolu yaşamak ve hayalleri kârlı bir gerçeğe dönüştürmek için pek çok pratik ipucu paylaşıyor.”

3. Cheerfully Made

Emily Arbour / Cheerfully Made’in kurucusu, anne

Emily, küçük bir işletme sahibi olduğunda ailesinin ayak izlerini takip etti. Şimdi bilgisini diğer annelere, yapımcılara ve gelecek vadeden girişimcilere yardımcı olmak için kullanıyor.

Emily, kendisine ilham veren birçok yerel yapımcıyı tek bir yerde toplamak için perakende mağazası ve çevrimiçi mağazası Cheerfully Made'i açtı. Başarısı, işini büyütmesine, yerel pazarlara ev sahipliği yapmasına ve kurs platformu Cheerfully Made University aracılığıyla girişimcilik tavsiyelerini paylaşmasına yol açtı.

Emily, girişimci bir anne olarak başarısının çoğunu, sıkı sıkıya bağlı ve destekleyici perakendeciler topluluğuna bağlıyor.

Cheerfully Made, yerel üreticilerin ve kadınlara ait işletmelerin el yapımı ev ve yaşam tarzı ürünleri satmaları için bir alan yaratmak amacıyla kuruldu.

Cheerfully Made, küçük işletmelerin bulunduğu hareketli bir ana caddenin üzerindedir.

Anneye ait bir işletme başlangıç ​​hikayesi

" İlk mağazam Blackbird’ü işlettiğim Dört yıl gibi bir süre zarfında iki çocuğum oldu. İkinci çocuğum doğduğunda, bebeklerimi işe götürdüm. Onları tezgahın arkasına emzirdim ve banyoya bir beşik koydum."

Diğer anne girişimciler için tavsiyeler

"Dengeyi bul ve erken bul! Çocuklarım sabah 9'dan akşam 3.30'a kadar okulda, sabah 10'dan akşam 3'e kadar çalışıyorum ve sadece gerektiğinde hafta sonları çalışmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince çocuklarımı da dahil ediyorum. Beş ve yedi yaşındaki çocuklarımı el sanatları gösterilerimde kapıya vururken ya da ev satışları sırasında meze yerken bulacaksınız.”

Emily'nin favori iş kaynağı

"İnstagram bir pazarlama aracı olarak kullanıyorum ama aynı zamanda gerçek hayattaki bir insan olarak kim olduğumu da ortaya koyuyorum. Takipçilerim bazen hayatımın ne kadar dağınık olabileceğini görmekten keyif alıyor. Bence bu beni ilişkilendirilebilir kılmaya yardımcı oluyor ve insanları desteklemek isteyebilecekleri biri olduğumu hissettiriyor.”

4. Solly Baby

Elle Rowley / Solly Baby'nin kurucusu, anne

Başlangıçta, Solly Baby, Elle'nin kayınvalidelerinin evinde başlayan bir aile meselesiydi.

Solly Baby'nin çok yönlü bebek sargısı, kurucunun piyasadaki bebek taşıyıcılarıyla ilgili kendi hayal kırıklığından doğdu. Oğluna hamileyken 50 dolarlık bir bebek arabası aldı ve bir prototip yarattı. İlk sargısını yaptıktan yıllar sonra, Solly Baby artık Wirecutter, Vogue ve Martha Stewart Living'de nitelikli küresel bir markadır.

Elle, "11 yıl önce kızımla birlikte ilk sargımızı yapmak için salonumuzun zeminine kumaş ruloları ittiğimize inanmakta zorlanıyorum. Yürümeye başlayan, yeni doğmuş bir bebek ve tüm gün okula giden eşimle çılgın günlerdi.

Solly Baby, müşteri tabanını benzersiz ve kolay bebek sargıları arayan kadınlarda buldu.

Girişimci ve anne olmak üzerine

"Annelik bana kapasitemizin çoğumuzun inandığından çok daha büyük olduğunu öğretti. 15 dakika ile daha önce iki saat ile yapabileceğimden daha fazlasını yapmayı öğrendim. Sadece bu da değil, çocuk yetiştirmekle ilgili, zamanın ne kadar kısacık olduğunun farkında olmamı sağlayan bir şey var. İstediklerimin peşinden gitmek için cesaret verdi. Sadece kendim için değil, onlara neyin mümkün olduğunu göstermek için.”

Elle'nin diğer işletme sahibi annelere tavsiyesi

"Ürün veya hizmetinizin dünyaya nasıl değer kattığını gerçekten anlayın ve ardından bunu paylaşmak için deli gibi çalışın."

Elle'nin favori iş kaynağı

"Diğer girişimciler benim en sevdiğim kaynaktır. Ne yaptığınızı anlayan ve fikir alışverişinde bulunabileceğiniz insanlarla kendinizi kuşatın.”

5. Amidira

Sylvia Ng / Amidira'nın kurucusu anne

Sylvia'nın kanser teşhisi, neyin önemli olduğuna odaklanmasına sebep oldu. Bir iş kurmak, dengesini sağlamasına ve iki oğluyla daha fazla zaman geçirmesine yardımcı oldu.

Sylvia oğlunu emzirirken birçok zorlukla karşılaştı. Bunun meme kanseri olduğu için olduğunu asla düşünmedi. Teşhisi genç bir anne olarak almak, Sylvia'nın her şeye bakış açısını değiştirdi.

İyileşirken, başkalarını da iyileşmeyi kendi ellerine almanın en iyi yolları konusunda eğitmeyi umarak bir kanser bakım kutusu markası olan Amidira'yı piyasaya sürdü. Ürünleri, insanların sevdiklerinin sağlığını destekleme yollarını paylaşan ve öz bakıma yatırım yapan içerikle eşleştirilmiştir.

Dengeyi bulmak dersler

"Evde çocuklar ve kocam kendi girişimini yürütürken, tam zamanlı bir işin üstünde bir yan iş yürütmek kolay bir iş değil. Kanser bana hayatımda daha fazla dengeye sahip olma ve neyin daha önemli olduğunu gerçekten anlama perspektifi verdi. Ailem ile çok şey zor şeyler yaşadık ve bu içgörü ve bakış açısına sahip olmamak benim için utanç verici olurdu.”

Sylvia'nın diğer anne girişimcilere tavsiyesi

“İşleri doğru yapmadığınızda, tekrar deneyin. Artık daha deneyimli olduğum için, sıfırdan başlamayı hayatta bir veya iki kez olan bir şey olarak görüyorum. Yeni şeyler deniyor ve başarısız oluyorsanız, bu zamanla daha çok düzene girecek bir şeydir."

6. The Bee & The Fox

Ashley Jennett / Fotoğrafçı, hemşire, The Bee & The Fox'un kurucusu, anne

Ashley Jennett, iki rolünü dengeleyebildiği işini evden yürütmeyi seviyor: işletme sahibi ve anne.

Ashley'nin annesine ait markası, en iyi arkadaşıyla yaratıcı bir ortaklıktan doğdu. Kurucu ortaklar, çocuklar için tasarladıkları grafik tişörtleriyle The Bee & The Fox'u piyasaya sürdüler, ancak kadınlar için “Mama Bird” gömleğini tanıttıklarında bir ilgi dalgası yakaladılar. Bu girişim, tam zamanlı bekar bir anne olmanın yanı sıra artık Ashley'nin tam zamanlı işi.

The Bee & The Fox koleksiyonunun çoğu parçası, anne ve çocuk arasındaki bağa saygı duruşunda bulunuyor.

Küçük işletmelerin büyüme sancıları üzerine

“Bir ofiste çalışıyordum. Çocuklarım küçükken ofiste olmaktan nefret ederlerdi ki bunu kesinlikle anlıyorum. Duvarlar çok inceydi. Ofiste yanımdaki adam muhtemelen her beş saniyede bir çocuklarıma bağırdığımı duymuştur. Eminim berbat bir anne olduğumu düşünmüştür. Ben korkunç bir anne değilim. Ben harika bir anneyim. Ama onları bir ofis ortamında annelik edemedim. Her şeyi eve taşıdım ve orada çalışmaktan çok daha mutluyum."

Ashley'nin diğer yeni girişimcilere tavsiyesi

"Yüzmeyi öğrenmeden önce boğulmak zorundasın. Aksi takdirde, herhangi bir deneyime sahip olamazsınız. Bir zamanlar e-postaları, pazarlamayı, tüm fotoğrafları ve nakliye siparişlerini ben yapıyordum. Bunlar, katlanmak zorunda olduğunuz büyüyen acılar, yaptığınız yatırımlar. Ve sonra, yönetilebilir ve gerekli hale geldikçe, her şeyi tabağınızdan yavaşça kaldırırsınız. 

7. The Detox Market

Bita Doagoo / Detox Market ortağı, anne

Bita, oğlu henüz 15 aylıkken Detox Market'i açtı.

Detoks Pazarı, yeşil aklama ve temiz, şeffaf içerikli ürünler sunmak için oluşturulmuş bir yaşam tarzı markası, cilt bakım mağazası ve sağlıklı yaşam deneyimidir. Marka, bir e-ticaret mağazasını ve ABD ve Kanada'da birden fazla perakende satış noktasını içerecek şekilde büyüdü.

Detox Market, doğal ürünlerle yüz bakımı ve makyaj uygulaması gibi hizmetler sunan bir perakende deneyimidir.

Anneye ait bir işletme başlangıç ​​hikayesi

“Detox Market'i açtığımızda oğlum 15 aylıktı. Kreşte üç gün kaldıktan sonra bizi ısırmaya başladı. İşe yaramayacağını biliyorduk. Böylece benimle çalışmak için gelmeye başladı. Geçici bir çözümdü ama gözlerimi açtı. Anne olmak ve girişimci olmak ayrı şeyler olarak bölümlere ayrılmak zorunda değildi. İşte o noktada bütün parçalarımın bütünleştiğini hissetmeye başladım. Anne olmayı daha çok takdir etmemi sağladı.”

Bita'dan diğer çalışan annelere tavsiyeler

“Kendini yakma! Bir öncelik listeniz olsun ve en önemli şeyi, yani çocuklarınızı gözden kaçırmayın. Bu sizi topraklayacak ve tutkunuzu tazeleyecek. Bu listeye sahip olduğunuzda, hızınızı artırın.

8. Pretty Presets

Laura Thomas / Pretty Presets'in kurucusu, fotoğrafçı, anne

Yeni işine başlamak, Laura'ya kendini yalnız hissettiği ve zayıfladığı zamanlarda enerji verdi.

Pretty Presets, Lightroom için önceden yapılmış değişiklikler satan ve müşterilerine tonlarca fotoğraf düzenleme süresi kazandıran bir çevrimiçi mağazadır. Laura'nın 100 dolarlık ilk yatırımla başladığı bir iş.

Kendi işini kurarken

"Yıllar önce, birkaç başarısız işten sonra kendimi gergin, yorgun hissediyordum ve ailemle daha fazla zaman geçirmeyi diliyordum. Mevcut işime neredeyse bir gecede genel bir web sitesi blogunda başladım. Kocam sık sık iş için uzaktaydı ve evde iki küçük çocuğum vardı. Yeni bir şehre taşınmıştık ve orada kimseyi tanımıyordum. Sanki her şey üzerime yığılmış gibiydi. Bu süreçte öğrendiklerim paha biçilemezdi.”

Laura'nın diğer anne girişimcilere tavsiyesi

“Kendinizi ve ailenizi maddi sıkıntıya sokmayın. Her satın alma işleminde dikkatli ve bilinçli olun.”

Çalışan Annelere Tavsiyeler

Bu sekiz harika kadınla yaptığımız sohbetlerden, diğer hevesli girişimci annelerin kendi işlerinde başarıya ulaşmalarına yardımcı olmak için birkaç çıkarım yaptık:

Neyin önemli olduğunu hatırlayın ve öncelik verin

İşin püf noktalarını öğrenirken birçok farklı açıdan bakın, ardından eleme yapın

Yavaş büyüyerek ailenizin mali riskini azaltın

Kendinizi hızlandırarak çabuk tükenmekten kaçının

İlk planınız işe yaramadığında baştan başlayın

"Çocuklarınızı işe getirme günü" her gün olabilir (ve bu bir sorun değil)

Akıl sağlığınızı ihmal etmeyin

Anne / Patron Olarak İş ve Yaşam Dengesini Bulmak

Anneler Günü'nden Kara Cuma'ya ve aradaki tüm anlara, anne girişimciler çocukları ve markaları için boy gösteriyor. Bu anne patronların gösterdiği gibi, kendi işinizi kurmak, özellikle de aile hayatını dengelerken, dikey bir öğrenme eğrisi ile gelebilir. Ama sonunda, her şeye değer.

Jill Salzman, "Oyun oynarken kızımın arkadaşına 'hadi kargoculuk oynamak ister misin?' diye sorduğunu ve hayali arabasına atladığını duydum" diyor. “Bu bir keşifti: Kızım benim çalışan bir kadın olmamdan olumsuz anlamda etkilenmediği gibi, kendi hayali iş gününü de yaratıyordu. Anne olarak duyduğum suçluluk hissi mi? Gitmişti"

Türkiye'de Shopify'ın lisanslı tek exper'i olan Piernet, çalışmalarınızda en yüksek verimi almanızı sağlayacak ve işletmenizin en yakın dostu olacak. E-ticaret sitelerinizi Türkçe Shopify altyapısıyla kurmak, Shopify banka entegrasoyunu, Shopify sanal pos kurulumu ve Shopify kargo entegrasyonu gibi talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın


Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın