Sıkça Sorulanlar Sayfasına Neden İhtiyacınız Var


 

SSS sayfanızın amacı yalnızca işletmenizle ilgili sık sorulan soruları yanıtlamak değildir. Bu sadece amacın bir kısmıdır.

Doğru yapılmış bir SSS sayfası, web sitenize aşağıdaki çeşitli işlevleri sunan etkili bir özellik olabilir:

  • Ürün sayfanızın doğrudan ele almadığı satın alma endişelerini gidermek.
  • Genel soruları halka açık bir şekilde yanıtlayarak müşteri desteği üzerindeki yükün bir kısmını hafifletmek.
  • SEO ve site navigasyonunu iyileştirmek.
  • Ürün uzmanlığınızı göstererek ve iş modelinizi açıklayarak güven kazanmak.
  • Sorulara yaratıcı bir şekilde cevap vererek müşterileri memnun etmek.
  • Müşteri şikayetlerini ve olumsuz incelemeleri proaktif olarak önlemek.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümü, web sitenizdeki müşterilerin sahip olduğu yaygın endişeleri, soruları ve itirazları ele aldığınız bir bölümüdür. Markanızın ardındaki daha geniş hikâyeyi anlattığınız Hakkımızda sayfasından farklıdır. Bunun yerine SSS bölümü ayrıntılarla ilgilenir. Ürününüz veya iş operasyonunuzla ilgili belirli soruların yanıtlarını bulmak adına başvurulacak yer burasıdır.

SSS sayfanız ayrıca, sorularıyla doğrudan size ulaşmadan önce yanıt arayan müşteriler için ilk iletişim noktası olarak görev görebilir.

Doğru kullanıldığında, SSS sayfanız müşterilere satın alma yolculuğunun farklı bölümlerinde fayda sağlayabilir. Ürününüzü nasıl tedarik ettiğinizi anlamaya çalışan bir müşteriye veya sorununu gidermeye çalışan mevcut bir müşteriye yardımcı olabilir.

Kısacası, bir SSS sayfası, çevrimiçi satın alma konusundaki genel endişeyi azaltır ve bu, web siteniz içindeki müşterilerin sizden satın alma oranlarını arttırır.

SSS Sayfası Hakkında Tavsiyeler

Çoğu SSS sayfasının bir web sitesinin altbilgisinin altına gömülü olduğunu görebilirsiniz, ancak bu sayfanın daha kolay bulunmasını sağlamak için Destek veya Bize Ulaşın sekmelerinize veya gezinme menünüzün bir parçası olarak sitenize dahil edilmesi daha iyidir. Yeni müşteri endişeleri ortaya çıktıkça veya yeni müşteri yolculuklarına devam etmek için yeni fırsatlar ortaya çıktıkça SSS sayfanızı zaman içinde güncellemeniz de önemlidir.

SSS sayfası çoğu web sitesinde göz ardı edilir. Ancak stratejik olarak kullanıldığında, işletmenize müşteri desteği üzerindeki yükü azaltmaktan satın alma kaygılarını hafifletmeye kadar farklı şekillerde çok fazla değer katabilir.

Öyleyse, siz SSS sayfanızdan en iyi şekilde yararlanıyor musunuz?