Gönderim Maliyetleri Nasıl Azaltılır


 

Gönderim fiyatları her yıl artıyor, ancak büyük markaların gönderim indirimlerinden daha fazla yararlandığı da bir gerçek.

Gönderim, her e-ticaret firmasının yüzleşmesi gereken gösterişsiz ama önemli görevlerden biridir. Hangi boyutta olursanız olun, bu konuda kendiniz ve müşterileriniz için elinizden gelenin en iyisini yapmak istersiniz.

Bunun farkındayız. Sonuç olarak, bu makale daha iyi bir müşteri deneyimi sunabilmeniz ve işinizde daha fazla kar elde edebilmeniz için gönderim masraflarını düşürmenize yardımcı olacaktır.

Gönderim, her çevrimiçi şirketin karşılaştığı bir sorundur. Göz korkutucu olabilir: Bir işlem yapıldıktan sonra ürünlerinizi üretmek, paketlemek ve göndermek için çaba harcarsınız. Ancak, bir nakliye şirketine devrettiğinizde artık kontrol sizde değildir. Paketinizi zamanında ve mükemmel durumda teslim etmek taşıyıcının sorumluluğundadır.

Teslimatın hasarlı gelmesi veya hiç gelmemesi tüketiciniz üzerinde olumsuz bir izlenim yaratabilir.

Gönderim masrafları, ürünlerin bir müşteriye teslim edilmesi için yapılan masraflardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Kutular, paketleme, bant ve çıkartmalar
  • Bir ögenin nakliyesi için masraflar
  • Ögeyi almak ve teslim etmek için kurye ücretleri
  • Yurtdışına gönderi yaparken ithalat/ihracat ücretleri

Bir tüccar olarak web sitenizde nakliye ücretlerini değerlendirmeli ve yayınlamalısınız. Bir işletme sahibi olarak gönderim, en sık karşılaştığınız sorunlardan biri olacaktır.

Bunu ele almak için perakendeciler, sevkiyat süreleri ve fiyatları hakkında tüketici beklentilerini belirleyen bir gönderim politikası geliştirilmelidir. Tüketicilerin siparişleriyle ilgili endişeleri olduğunda, bu aynı zamanda işletmeniz hakkında da endişeleri olduğu anlamına gelir.

Tüketicilere ürün gönderimi söz konusu olduğunda ürün ağırlığı işletmeler için nakit değerindedir.

Gerçek ağırlık veya boyutsal ağırlık ne kadar fazlaysa, nakliye maliyeti de o kadar yüksek olur.

Gönderi başına sadece birkaç kuruş bile olsa, bunun yüzlerce gönderiyle çarpıldığını düşünün. Bu nedenle hafif paketleme, nakliye maliyetlerini düşürme ve kar marjlarını artırma açısından faydalıdır.

Bir diğer önemli husus da nakliye firmalarının fiyatlandırmada yapacakları herhangi bir değişiklikten haberdar olmanızdır. Kâr marjınızı etkilememeleri için güncel fiyatlandırma oranlarını takip edin. Nakliye şirketleri her yıl fiyatlarını inceler ve fiyatlarını, işçilik ve yakıt gibi artan maliyetleri hesaba katarak değiştirir. Yeni fiyatlandırma genellikle ocak ayında uygulanır ve yıl içinde herhangi bir zamanda karşınıza çıkabilir.

Hiç şüphe yok ki, beklenmedik nakliye maliyetleri kar marjlarınızı hızla azaltabilir.